Syyskauden avaus Storträskillä

Helsingin perhokalastajien syyskausi pärähtää käyntiin 10.9. kirjolohenkalastuksen ja välinetestailun merkeissä Sipoon Storträskillä. Storträsk sijaitsee Sipoonkorven kansallispuiston sydämessä. Lammen kalasto koostuu etupäässä istutetusta kirjolohesta sekä luontaisista ahven ja hauki kannoista, seassa on myös jonkin verran taimenta, nieriää sekä siikaa. Vuosittain kirjolohta istutetaan tuhansia kiloja.

Paikalla on Visionin testivapoja, joita pääsee tositoimissa kokeilemaan. Välineiden luokitus painottuu taimen- ja kirjolohiluokan välineisiin. Ilta alkaa normaalisti klo 18.00 lammen rannalla olevan tulipaikan luota, mutta kalaanhan voit tulla jo aikaisemminkin.

Storträskin luvat tulee jokaisen hoitaa itse. Lisätietoa  luvista löytyy täältä  Muista myös valtion kalastuksenhoitomaksu mikäli sellaisen tarvitset. Kulku lammelle tapahtuu Tasakalliontien parkkipaikan kautta, josta lammelle johtaa selkeä polku. Kävelyä tulee 10-15minuuttia vauhdista riippuen. 

Tutustukaa Storträskin kalastussääntöihin hyvin ja etukäteen, valvonta siellä on ollut aktiivista ja tiukkaa.

Lammen kirjolohet pitävät perinteisistä mustista leacheista, Montana nymfeistä ja Vivoista. Krantummille kaloille kannattaa tarjota vaikka tummia buzzereita ja/tai erilaisia pintureita.

Rannat ovat osittain pehmeät ja upottavat joten jalkaan kannattaa laittaa saappaat. Pitempivartinen haavi on eduksi, mutta perusperhohaavillakin yltää. Muu varustus tietenkin kelin mukaan. Lampi on sen kokoinen, että sen ympäri kalastelee mukavasti illassa.

Seura tarjoaa jäsinelleen makkarat joten paikalle kannattaa todellakin tulla!