25.3. Mauri Peltonen ja mutustreamerit

25.3. Helsingin perhokalastajien etäiltaa isännöi tunnettu lohimies Mauri Peltonen, jolle lohenkalastuksen lisäksi tuttua puuhaa on myös taimenien narraaminen. Pohjoisen kalavesille taimenien pään menoksi Mauri on kehittänyt kaksi mutua jäljittelevää streamermallia, Mustan ja Vaalean mudun. Huhujen mukaan niihin on haksahtanut suurtaimen jos toinenkin.  Sidonnan lomassa Mauri kertoo Sonnanjoen kuulumiset ja mitä siellä lähitulevaisuudessa on luvassa.


Liity kerhoiltaan sähköpostiin saamastasi linkistä. 

Alla vielä reseptit illan ottikoneisiin. Tuttuun tapaan puuttuvat materiaalit voi tietysti korvata vastaavilla ja whatsappissa voi kysellä tarkennuksia mikäli tarvetta. Siipien häkilähöyhenten ei tarvitse olla Whitingia, Maurin sanoin ”mitä nuhjuisempi, sen parempi. Kunhan siikaset ovat ehjät”:

Musta Mutu:

koukku: Kamasan B800 #4-8

lanka: musta

pyrstö: punainen hanhi

runko: litteä hopea liimattuna

kierre: hopea (ei must)

alussiipi: pieni nippu harmaakärkistä oravanhäntää (tai mitä löytyy)

siipi: 1xmusta + 2xlikaisenharmaa (blue dun tms.) häkilä per puoli, yhteensä 6 häkilää, liimataan valmiiksi nipuiksi, musta alle, sidotaan oravankarvan sivuille

kyljet

kate: 5-7 riikinkukon silmähöyhentä siiven mittaisena

kurkku: punainen villalanka tai uni-yarn harjattuna

pää: musta Antron (Wapsi Antron Sparkle Dubbing tai Umpqua Sparkle Blend) dubattuna ja harjattuna; ennen varsinaista dubbausta on hyvä dubata tai kiertää pikku tujaus antronia pohjaksi niin pää pysyy paremmin paikallaan ja kestää harjausta.

Vaalea Mutu:

muuten ihan sama konsepti, seuraavilla muutoksilla:

lanka: valkoinen

alussiipi: valkokärkinen orava

siipi: 1xlikaisenharmaa + 2xkermanvärinen häkilä per puoli, yhteensä 6 häkilää, harmaa alle

pää: kerman- tai vaniljanvärinen Antron (Wapsi Antron Sparkle Dubbing tai Umpqua Sparkle Blend)