Helsingin Perhokalastajat meritaimenen perässä usvaisessa Isosaaressa.

Isosaari on yleisölle 2017 vapautunut entinen puolustusvoimien käytössä ollut saari Helsingin edustalla. Saari on paitsi suosittu luontokohde myös hyvän kalapaikan maineessa.

Viime toukokuun alussa yhdeksän innokasta seuralaista kävi saarella meritaimenta tavoittelemassa. Tunnelma oli suorastaan maaginen, sillä usva peitti meren pitkälle päivään asti, tuulta ei ollut ajoittain lainkaan ja merilintujen keväiset äänet kiirivät miltei rasvatyynellä merellä. Rannalla kulkiessa oli oltava silmät tarkkana hautovien haahkojen varalta. Entisen upseerikerhon ravintolassa nautimme maittavan aterian.

Vaikka kalamiehen silmään rannat näyttivät hienoilta ja vedessä näkyi tuulenkaloja sekä rakkoleväikössä äyriäisiä, havaintoja taimenista emme valitettavasti kovasta yrityksestä huolimatta tehneet. Meritaimen on kuitenkin niin hieno kala, että etenkin näin hienossa ympäristössä sitä kannattaa pyytää vaikka ei saisikaan.