30.1. Kerhoillassa sidotaan klassisia uppoperhoja Mikko Pyhtilän johdolla.

Klassiset uppoperhot tuovat monille mieleen sanat ”kauneus” ja ”kalastavuus”. Näiden perhojen perusmallit ja -muodot syntyivät aikoina, jolloin perho mittasuhteineen ja väreineen todellakin viehätti kalastajan silmää. Vain kalastavimmat jäivät jäljelle, ja perinteinen painottamaton uppis koukuttaa edelleen Vantaanjoelta Utsjoelle. Ja kuinka rentoa sillä kalastaminen voikaan olla, joko alavirrassa uitettuna tai pinturin tapaan ylävirtaan tarjoiltuna.

Tässä iltamassa Mikko vie meidät retkelle uppoperhojen maailmaan. Tapahtumassa sidotaan ottavia klassisia uppoperhoja, joiden sidonta eroaa toisistaan jonkin verran. Samalla jutellaan vanhoista tekniikoista ja perhoista.

Mikko kirjoittelee juttuja Perhokalastaja-lehteen ja pitää Päiväntasaajan perhokerho -blogia.

http://paivantasaajanperhokerho.blogspot.com/

Mikko asui vuosikymmenen Itä-Afrikassa ja siellä, kalastusmahdollisuuksien ollessa rajatut, keskittyi ennen kaikkea perhojen historiaan. Perhonsidonnassa hän puolestaan päätyi sitomaan klassisia uppoperhoja hyvin yksinkertaisista ”joka pihan materiaaleista”, kuten villasta ja kanan ja kukon höyhenistä.

Pakkaathan mukaan sidontapenkin ja työkalujen lisäksi mustaa ja keltaista lankaa.

Tervetuloa!